2014. december 23., kedd

Anna Banks - Poszeidón



Fülszöveg:

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?

Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalak: 328 oldal
Puha: ISBN: 9789632615196      Kemény: ISBN: 9789632614717
Műfaj: ifjúsági, paranormális, mitológia, fantasy


Vélemény:


A könyvet kedves barátnőmtől kaptam (itt is nagyon köszönöm), aki emlékezett rá, hogy meg akartam venni, de végül a Herceget választottam helyette, hogy befejezzek egy újabb trilógiát, és ne kezdjek bele még egybe. Azonban nagyon szerettem volna olvasni a történetet, mivel valamilyen oknál fogva imádom a tengert és a mitológiát (biztos Poszeidón félvére vagyok), így biztos voltam benne, hogy el kell olvasnom. Amint hazaértem osztálykarácsonyról rögtön neki is kezdtem és faltam az oldalakat. A könyv jó volt. Nagyon jó.

A történetről annyit, hogy főszereplőnk Emma barátnőjével, Clohéval nyaral, amikor szó szerint belefut egy fantasztikusan kinéző ibolyakék szemű fiúba, Galénba. Kínosan cseverésznek, majd elköszönnek egymástól. Aztán történik egy tragédia, de pár oldal után a szomorú állapotból kezdünk kicsit jobban feléledni. Galén csak Emma miatt költözik a városba, kideríteni, hogy a két régi szirén uralkodóház egyik uralkodójának leszármazottja e. Merthogy ebben a könyvben nemcsak egy paranormális képességekkel rendelkező főszereplő van, hanem egy nagyon kidolgozott háttértörténet is. Lényegében ahogy a könyvben is meg van fogalmazva, a két ház között az a különbség, hogy míg a 
Triton ház gyűlöli az embereket, a Poszeidón ház kedveli őket, gyakran félvéreket is nemzenek a halandókkal. A két ház között vér nélküli háború van egy régi esemény miatt, miszerint Grom a Triton ház harmadik ági leszármazottja hozzáment volna Náliához a Poszeidón ház harmadik ági leszármazottjához, azonban az esküvő előtt a pár összeveszett és Nália meghalt egy aknarobbanásban és Grom azóta nem talált új feleséget.


Kis mitológiai háttér. Egész végig szirénekről van szó, ők azonban gyilkos hangú félig madár nők, míg a hableányok/hablegények vagy sellők félig hal, félig emberi teremtmények. Poszeidón a görög mitológiában  a tengeristen és az Amphitrité ókeanisszal kötött házasságából született fia, Tritón, aki kagylókürtjével tudja irányítani a hullámok mozgását.

A könyv egész célja, hogy kiderüljön van e a lánynak természetfeletti ereje vagy nem. Sok vizsgálat alá teszik a lányt, kihívások elé állítják, hogy kitudódjon a lány erejével fenntarthatják e a szirének világát.

Sok kedvenc részem volt a könyvben, de meg kell említeni a főszereplő jellemfejlődését is. Emma a könyv elején még kissé félénk, visszahúzódó lány, azonban ahogy a történet halad előre egyre jobban kiderül, hogy a kedves lány álcája alatt sokkal több lakozik, mint elsőre gondolnánk. Ezenkívül kemény "badass" csajjá válik, aki nem fél kitörni egy hurrikán álló ablakot egy verekedés közepette. A főszereplő fiú története során azonban nem sokat változik, ugyanolyan a stílusa, humora mind az elején és mind a végén. Azt hiszem nem árulok el egy hatalmas titkot, hogy van köztük szerelem, ami ugyan elég nehezen akar kibontakozni. Valamelyikük mindig rosszul csinált valamit, olyan szerencsétlen helyzet volt, de mindenki tudja, hogy valamelyik könyveben (a háromból) összejönnek.
Valamint szerettem még az összes részt amikor ketten veszekedtek, illetve víz alá buktak. 
Meg kell még említenem a fentebb említett kidolgozott világot is. Minden van: történelem, szokások, kultúra, politika és viszálykodás.

Nem szabad kihagynom a fura nevű mellékszereplőket sem, habár őket nem nagyon ismerhetünk meg, azért remélem a további részekben többet fogunk találkozni velük. Raína Galén húga, szintén szirén. Én speciel kedveltem őt a heves természetéért és az árnyalt személyiségéért.Tóraf Raína elrendeltetett párja és Galén barátja. Amikor a srác megszólalt az mindig vicces volt, én azonban még mindig azt mondom: még többet róluk! 



Mivel irracionálisan vonzódom a mitológiához, a tengerekhez és az óceánokhoz sejtettem, hogy ez is tetszeni fog nekem, és nem lőttem mellé. Pörgős cselekmény, vicces párbeszédek, természetfeletti adottságok és sok-sok víz jellemzi a könyvet. Remélem a maxim Kiadó folytatja a történetet és a további két részt is kiadja, mivel már nagyon várom a következő részt nemcsak a függővég miatt. Olyan lányoknak és fiúknak ajánlom, akik már unják a Vérfarkas-vámpír-tündér témát és szeretnének valamilyen új lényekről olvasni. Készülj világ, a régi paranormális lényeknek leáldozott az idejük, de itt vannak a szirének!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése